Werkbezoeken Accent Praktijkonderwijs

Afgelopen schooljaar hebben leerlingen van “Interne Stage 3 – Techniek” diverse werkbezoeken afgelegd bij leerwerkbedrijven in de regio. Diverse STO partners werkten mee om hun bedrijf te laten zien en de leerlingen te laten ervaren wat er in Techniek te vinden is.

Installatie Werk Zuid-Holland

Zo gingen op 16 februari de leerlingen, samen met hun docent Metaal op bezoek bij Installatie Werk Zuid-Holland, aan de Plompertstraat 54 in de Rotterdamse haven. De leerlingen kregen daar een presentatie over wat IWHZ is, wat het doet en wat het eventueel voor de leerlingen van Accent Praktijkonderwijs kan betekenen. Daarna was er tijd voor een rondleiding door de leerwerkplaats van IWHZ en een doe-opdracht. Leerlingen hebben met PVC-buizen en verbindingsstukken een standaard gemaakt voor een schemerlamp. 

Rijnmond-Bouw

Als tweede stond een werkbezoek aan Rijnmond-Bouw Zuid op het programma. 16 maart bezocht de groep leerlingen het terrein en de werkplaats onder de rook van de Rotterdamse Kuip aan de Stadionweg. Na uitleg over de werkzaamheden van Rijnmond Bouw en een korte rondleiding over het terrein, was het tijd om de handen uit de mouwen te stekken. Onder leiding van vakdocenten van Rijnmond Bouw werd gewerkt aan een werkstuk waarin diverse houtverbindingen aan bod kwamen.

Metalent

Als laatste werkbezoek van dit schooljaar gingen de leerlingen op 1 juni langs bij het gloednieuwe praktijkopleidingscentrum van Metalent in Schiedam. Hier krijgen studenten een opleiding in de precisietechniek. De vestiging van MTEC+ is gevestigd in het voormalige ONS-gebouw aan de Van Heekstraat. Dit gebouw is aan het uitgroeien tot de hotspot van de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam. Eerst kregen de leerlingen ook hier een rondleiding, waarna ze kort aan de gang mochten met een van de draaibanken in de hal.

STO-partners

Alle werkbezoeken gaven een goede indruk over wat de diverse STO-partners doen in de regio en wat ze kunnen betekenen voor onze leerlingen, ook in het praktijkonderwijs. Komend schooljaar zal Accent Praktijkonderwijs deze werkbezoeken voorzetten en breiden we deze activiteit zo mogelijk uit naar de andere scholen binnen de regio Capelle&Oostland. Wanneer u als STO-partner ook graag de leerlingen op bezoek krijgt om kennis te laten met uw bedrijf, neemt u dan alstublieft contact op het W. Stofregen, projectleider STO voor Accent Praktijkonderwijs.