Samenwerkingsovereenkomst doorlopende leerroute PIE ondertekend!

Docenten, leerlingen, ouders, teamleiders en ontwikkelaars waren getuige van de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst voor een doorlopende leerroute PIE. Eric DekkerWouter van der KolkSacha van de Graaf, drie directeuren vmbo en Henrik Stevens, directeur mbo hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst hun handtekening gezet onder de samenwerking.

Rick van Reenen nam ons mee via een interactieve presentatie in de technieken die bij Stinis Lifting Equipment gebruikt worden.

Leerlingen uit de twee STO regio’s Capelle&Oostland en Techopzuid worden opgeleid naar een mbo 2 startkwalificatie Constructiewerker, ​Elektrotechniek​ of Installatietechniek. 

Docenten vmbo mbo combineren hun onderwijs vanaf leerjaar 3. Hierdoor blijven leerlingen gemotiveerd, wordt de overstap van vmbo naar mbo drempelloos en kan zelfs versnelling worden behaald.

Bedrijven zijn betrokken in deze ontwikkeling. Komend jaar hebben we die dan ook keihard nodig. Niet alleen voor de ervaring die de leerlingen daar op gaan doen, maar ook voor de keuzevakken die we in de bedrijven willen afronden. Een betere leeromgeving is er niet!

Meer weten? Neem contact op met Leonie van Haren, Programmamanager STO Capelle&Oostland: lvharen@melanchthon.nl