Finale Vakkanjer Pioneer

Leerlingen van het Melanchthon Berkroden uit Berkel en Rodenrijs presenteerden hun idee tijdens de grote finale van Vakkanjers.

Afgelopen schooljaar zijn ze uitgedaagd door het Van Gogh Museum en hun partner in Science ASML om de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh binnen te stappen. Hun ideeën hebben ze verwerkt in een videopitch en verslag zodat de jury dit online kon beoordelen. Tijdens de online halve finale op 12 april werd bekend dat dit team een plek heeft bemachtigd in de landelijke finale op 15 juni tijdens het Dutch Technology Festival in Eindhoven.

Vakkanjer Pioneer Challenge: Panorama Vincent

De Pioneers (derde en vierde jaar vmbo) werden aan het werk gezet om een miniatuur carrousel en een onderdeel voor het 360 graden Panorama te maken om Vincents visie een extra lading te geven. Verlevendig het met licht, geluid, geur of welke andere zintuigelijke waarneming dan ook. Laat de sterrennacht dag worden, zet een stilleven in night mode of bedenk iets totaal anders.

Het team (bestaande uit Diesel, Tyrone, Alexa, Xeni en Liz) werd in de finale vertegenwoordigt door Xeni en Liz. Zij presenteerden de carrousel met dank aan de sponsor BCB Staalconstructie uit Berkel en Roderijs. Deze STO-partner van onze regio Capelle&Oostland zorgde voor het materiaal, het op maat snijden hiervan en de Projector, een manier om met een IPad verschillende animaties op het schilderij te projecteren om zo het schilderij tot leven te laten komen. Helaas kwamen zij niet bij de eerste drie maar het was een onvergetelijk project en een onvergetelijke dag.