VCA-training voor 3e jaars leerlingen techniek Comeniusberoepsonderwijs.

Ook dit schooljaar wordt in de laatste twee weken de VCA-training  verzorgd voor de leerlingen techniek uit leerjaar 3. Zo kunnen de ruim 40 leerlingen in het vierde leerjaar veilig op stage en zijn de mogelijkheden om een goede stage te vinden aanzienlijk groter.

Omdat VCA (veiligheid, gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) best pittig is om te halen voor onze leerlingen hebben we opnieuw  Hans Verduijn van Verduijn.info technische opleidingen in de arm genomen. We hebben in overleg een compleet programma samengesteld inclusief EHBO, Brandwacht en een bezoek aan de RDM proeffabriek. Zo wordt voor de leerlingen de theorie en de praktijk gecombineerd. Het Techniek College Rotterdam, STO-partner van onze regio Capelle&Oostland heeft de ruimte van de RDM training plant hiervoor beschikbaar gesteld.

Bij het schrijven van dit stukje zijn we halverwege de training en hebben we de praktijk van EHBO, brandblussen en de proeffabriek al ervaren en hopen we op een heel goed resultaat bij het examen op vrijdag.