Op één van de basisscholen van Blick op onderwijs is het IJsselcollege gevraagd om deel te nemen aan een onderdeel van het onderwijsprogramma.

Het betreft o.b.s. De Wonderwind in de wijk Fascinatio in Capelle aan den IJssel. Op deze basisschool wordt gewerkt vanuit Kernconcepten. Het betreft hier het nieuwe Kernconcept “Evenwicht en Kringloop”, leren door te doen en te ervaren.

Dit is precies wat wij ons voorstellen bij de samenwerking tussen PO en VO op het gebied van techniek.

Op de basisschool wordt door de leerlingen gewerkt aan een project, waarin de techniekbus van het IJsselcollege ingezet wordt voor de uitvoering van technische opdrachten.

Op deze manier worden deze praktijkopdrachten in een duidelijk kader geplaatst. Hierdoor krijgen ze veel meer betekenis dan het maken van losstaande werkstukken. Uiteraard hopen we hiermee ook te bereiken, dat de leerlingen een grotere interesse ontwikkelen voor een loopbaan binnen de techniek.

Eén van de speerpunten binnen actielijn 1 van STO Capelle-Oostland is: het vergroten van de instroom in techniek. Over de invulling met de Techniekbus was De Wonderwind zo enthousiast, dat zij De IJssel en Lekstreek benaderde die er in een mooi artikel aandacht aan gaf in hun krant van 3 april jl.

Laat een reactie achter