Techniek bus op bezoek bij de basisscholen

Ondanks alle maatregelen en beperkingen rond het Coronavirus is het toch mogelijk geweest om de leerlingen in groep 7 en 8 van de basisscholen kennis te laten maken met techniek.

Tot aan de lockdown heeft collega Gert-Jan Bras met mondkapjes en strenge afspraken de kinderen laten stoeien met allerlei technische opdrachten en werkstukjes. Deze technieklessen worden zeer enthousiast ontvangen door de leerkrachten en de kinderen.

De Techniek bus raakt zodanig bekend in de wijde omgeving, dat er vanuit allerlei richtingen verzoeken binnenkomen voor technieklessen. In Vlaardingen is een project rond de restauratie van een antieke havenkraan, waarvoor Gert-Jan een schaalmodel heeft ontworpen. Leerlingen vanuit het basisonderwijs in Vlaardingen komen in het gemeentemuseum deze miniatuur havenkraan als bouwpakket onder leiding van hem in een techniekles in elkaar zetten.

Een metaalbedrijf in Waalwijk is ook zeer geïnteresseerd in de bus en heeft gevraagd of wij bij hen in het bedrijf kinderen een techniekles willen aanbieden. Je ziet dat het bedrijfsleven er alles aan wil doen om meer kinderen te interesseren voor een carrière in de technieksector.

Een mooi initiatief van het IJsselcollege wat goed past binnen de activiteiten van het STO Capelle-Oostland!

Laat een reactie achter