12 en 13 OKTOBER 2022 VAN 09.00 TOT 12:30

KOMEN JULLIE OOK NAAR DE 2e STO TECHNIEK BELEVINGSDAGEN?

Op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2022 van 9.00 uur tot 12.30 uur organiseren we unieke belevingsdagen voor leerlingen van groep 7/8 van het PO.

WAT STERK TECHNIEK ONDERWIJS (STO)?
Sinds januari 2020 ontvangen regio’s geld om te werken aan aantrekkelijk, innovatief en sterk techniek onderwijs om ervoor te zorgen dat jongeren kiezen voor de techniek en de instroom naar werk te verbeteren. Hiertoe is in de regio Capelle-Oostland een STO-regio ontwikkeld waarin een viertal vmbo/Pro scholen participeren.

WAT GAAN WE DOEN?
De Techniek Belevingsdagen hebben tot doel leerlingen van de basisscholen (groep 7/8) te laten beleven wat techniek betekent! We laten zien dat techniek veel breder is dan de meesten mensen denken. Dat techniek zich ontwikkelt en innoveert. En dat techniek interessant is om in te werken. 

HOE GAAN WE HET DOEN?
We dagen bedrijven uit leerlingen techniek laten beleven. We willen de leerlingen techniek laten zien, voelen en beleven. Beleven is het toverwoord. Als je beleeft, dan ​zie en voel je waar het om gaat.

MET WIE GAAN WE DIT DOEN?
Wij doen dit met het lokale en regionale bedrijfsleven. De partners van STO, maar ook andere technische bedrijven. We dagen hen uit om een vorm te bedenken waardoor de leerlingen beleven wat techniek betekent. Bedrijven zullen vormen bedenken waarbij leerlingen beleven wat binnen hun bedrijf techniek betekent.

WAAR GAAN WE HET DOEN?
Wij maken gebruik van de Sporthal Schenkel (Capelseweg 39 Capelle aan den IJssel) en het buitenterrein aan de voorzijde van de sporthal. Dit betekent dat er binnen en buiten van alles gebeurt wat met techniek te maken heeft. 

MEEDOEN? De deelname is GRATIS voor leerlingen van de groepen 7/8 van het PO. Meld je direct aan via ons formulier. Wil je meer informatie? Laat het ons weten via techniekbelevingsdagen@stocapelle-oostland.nl of via uw contactpersoon bij één van de STO-scholen in Capelle of Oostland.

BELANGRIJKE GEGEVENS:

Locatie:              Sporthal Schenkel

Plaats:                Capelle aan den IJssel

Datum:               12 en 13 oktober 2022

Tijden:                9.00 uur tot 12.30 uur

Let op: Wij hebben per dag plaats voor circa 350 leerlingen, dus wees er snel bij en geef je op!