STO-regio’s ondertekenen intentieverklaring met Rijnmond Bouw

Rijnmond Bouw ondersteunt de regioplannen met het beschikbaar stellen van twee fysieke praktijkruimten

De drie regio’s van Sterk Techniekonderwijs – Capelle&Oostland, Rotterdam Zuid en Rotterdam Noord – hebben op 19 april 2021 de intentie vastgelegd voor een meerjarige samenwerking met Rijnmond Bouw. Het doel is vmbo-leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op een beroep in de bouw. Vooral timmeren, metselen en tegelzetten zijn de vakken waar de leerlingen praktijkgericht mee aan de slag gaan. Ook vso-leerlingen krijgen hier een kans.

Zoals in veel technische beroepen, zit de bouw te springen om medewerkers. De partijen hebben afgesproken de komende maanden de intenties om te zetten in concrete afspraken. Rijnmond Bouw neemt de helft van de kosten van de opleidingen voor eigen rekening als cofinanciering. Vanuit de regio’s krijgen leerlingen de kans praktijkervaring op te doen bij Rijnmond Bouw.

Frank Knotter, directeur van Rijnmond Bouw: “Ik ben supertrots als ik de vmbo-leerlingen hier rond zie lopen. Jonge mensen die hier een kans krijgen op een goede maatschappelijke toekomst. Daar mogen wij een rol in hebben. Prachtig.”

Leonie van Haren, programmamanager STO regio Capelle&Oostland: “Frank heeft inmiddels al veel leerlingen een kans gegeven. Zijn netwerk is groot en hij heeft mooie ambities. Door STO hebben we de mogelijkheid om het onderwijs en het bedrijfsleven op elkaar af te stemmen en daardoor nog meer leerlingen enthousiast te maken om door te stromen naar een mbo opleiding in de bouw.”

Laat een reactie achter