Het nieuwe jaar is bij ons goed van start gegaan. Zo zijn wij een samenwerking met het Sterk Techniek Onderwijs (STO) aangegaan.

Door het aanbieden van oriënterende praktijklessen introduceert en enthousiasmeert Rijnmond-Bouw VMBO leerlingen voor een opleiding binnen de bouwsector. De eerste kennismaking start in het derde jaar van het VMBO. Leerlingen van aangesloten STO-scholen uit regio Rijnmond komen 1 dag per week naar onze werkplaats om kennis te maken met: timmeren, metselen en tegelzetten.

Dit programma wordt vervolgd in het vierde jaar. Hierdoor kunnen de leerlingen die tijdens dit traject ervaren hoe leuk de bouw is na hun VMBO opleiding gemakkelijk doorstromen naar een BOL- of BBL opleiding.

Vervolgopleiding (BOL- of BBL)

Deze vindt plaats binnen het techniek college waarbij de praktijklessen worden uitgevoerd bij Rijnmond-Bouw.

Om leerlingen te enthousiasmeren is een langdurige en duurzame aanpak zoals deze nodig. Dankzij de samenwerking met het STO wordt er tijd en energie geïnvesteerd om de branche een “boost” te geven. Deze samenwerking is een meerjarige constructie met als doel een stabiele en gegarandeerde stroom bouwprofessionals voor de bouwbranche. Dit lesprogramma wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van het STO.

Laat een reactie achter