Op 3 en 4 november organiseerde STO (Sterk Techniekonderwijs) Capelle&Oostland met groot succes de eerste Techniek Belevingsdagen in Sporthal Schenkel in Capelle aan den IJssel.

Doelstelling van deze dagen is leerlingen in de leeftijd van 11-13 jaar te laten beleven wat techniek betekent. We hebben laten zien dat techniek heel breed is en interessant kan zijn om voor te kiezen. Dat techniek zich ontwikkelt en innoveert. Uiteindelijk hopen we met deze dagen meer leerlingen in het techniek onderwijs te mogen verwelkomen, aldus Leonie van Haren, Programmamanager van STO Capelle&Oostland.

Ruim 1300 leerlingen van groep 8 van het primair onderwijs en klas 1 van het voortgezet onderwijs bezochten meer dan 20 technische bedrijven. Ze konden techniek zien, beleven en zelf doen! Bij aankomst werden de leerlingen getrakteerd op een korte theatervoorstelling met als thema “Techniek is meer dan je denkt” Op bijzondere wijze werden de leerlingen meegenomen in de techniek en werden op een inspirerende manier uitgelegd dat eigenlijk alles techniek is.

Na twee dagen mogen we concluderen dat dit initiatief erg geslaagd is en en als het aan ons ligt, krijgt het in 2022 een vervolg. Binnenkort bepalen we een datum en informeren we de bedrijven en scholen. Dit alles om meer tijd te hebben het evenement nog mooier en vooral ook groter te maken.

Laat een reactie achter