Royal IHC

Royal IHC is marktleider in de levering van maritieme technologie op het gebied baggeren, offshore, mijnbouw en defensie. Samen met onze klanten zoeken we de efficiëntste en duurzaamste oplossingen in een steeds veranderende wereld. De belangrijkste specialisatie van Royal IHC is schepen ontwerpen en bouwen. Deze klanten komen van over de hele wereld, maar de belangrijkste productielocaties liggen in Nederland.

Het is voor ons heel belangrijk dat er in de toekomst voldoende vakmensen beschikbaar zijn om onze producten te kunnen blijven maken, vertelt Barbara van der Toorn, Recruitment Coördinator van het Technical Education Centre. Daarom is het noodzakelijk dat jongeren zien dat techniek  leuk is en kiezen voor een technische opleiding. De instroom naar werk wordt hiermee verbeterd. Omdat Royal IHC hier graag een steentje aan bijdraagt zijn we partner geworden van STO Capelle & Oostland.  

Royal IHC heeft een lange historie die teruggaat naar 1642. Op dit moment werken er ca. 1800 mensen wereldwijd bij Royal IHC.

Royal IHC biedt al heel lang stagemogelijkheden en leer-werkplaatsen. VMBO leerlingen kunnen bij ons terecht voor o.a. snuffelstages en lintstages. Ook bieden wij diverse leer-werkplaatsen aan op het gebied van metaal, met veel doorgroeimogelijkheden. In ons eigen opleidingscentrum in Kinderdijk word je goed opgeleid door onze eigen praktijkdocenten.

Het belangrijkste waar stagiaires en leer-werkleerlingen aan moeten voldoen is een positieve en leergierige houding. Je kan bij Royal IHC echt heel veel leren, maar je moet je er wel voor inzetten en laten zien dat je het leuk vindt om met je handen te werken.