Pilot Spacebuzz voor project duurzaamheid start op Melanchthon Berkroden

Op 3 en 4 april was het schoolplein van Melanchthon Berkroden het gesprek van de dag door een opvallend item: een raket!

Door een samenwerking met stichting SpaceBuzz werd deze pilot gelanceerd, met als hoofddoel duurzaamheid meer aandacht te geven in het VMBO-onderwijs.

Marloes Korsten, een van de betrokkenen, sprak vol enthousiasme over de potentiële impact van deze ervaring: “Het zou fantastisch zijn als de leerlingen door deze VR-ervaring meer bewust worden omtrent duurzaamheid.”

Missie geslaagd
Het uiteindelijke doel? Een generatie vormen die doordrongen is van de waarde van onze planeet en het belang van duurzaam handelen.

Deze leerlingen waren ontzettend enthousiast en vonden het een fantastische ervaring!
Daarmee is bevestigd dat de pilot is geslaagd en kijken ernaar uit om dit op meerder scholen in de regio Capelle en Oostland uit te zetten.

Dit is een unieke kans om duurzaamheid op een verfrissende manier te integreren in het onderwijs. En laten we niet vergeten dat dit alles mogelijk is dankzij het initiatief van niemand minder dan André Kuipers, de visionaire kracht achter stichting Spacebuzz.

Er is ook een leuk stukje hierover op RTV Lansingerland geweest, terug te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=AYmB-s72STQ

Dit project bij jou op school?
Neem contact op voor meer informatie info@stocapelle-oostland.nl