Wij zijn op het Comenius beroepsonderwijs altijd op zoek naar voorbeelden om lessen voor kinderen interessant en uitdagend te maken. Om kinderen te interesseren voor techniek.

Met de eerste gelden van STO  hebben we een ultralight vliegtuig gekocht en plannen uitgewerkt om dit toestel in te zetten in de techniek lessen.

Het vliegtuig wordt gebruikt voor het keuzevak werktuigkundig en elektrotechnisch onderhoud , het leerdoel is werktuigkundig onderhoud uitvoeren aan machines en apparaten.

Komende weken gaan we starten met de eerste leerlingen die aan de hand van een lesbrief onderhoud gaan uitvoeren, propeller verwijderen en controleren, cilinderkop demonteren, elektrische storing verhelpen etc. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden gaan ze alles documenteren doormiddel  van foto’s en een vlog. Dit materiaal wordt vervolgens gebruikt om lesmateriaal steeds uit te breiden.

Natuurlijk zijn we op zoek gegaan naar partners uit het bedrijfsleven, om dit keuzevak ook in een hybride variant aan te bieden.

Vandaag ( 5 feb. 2021) zijn daar de eerste afspraken over gemaakt.

Het bedrijf AeroplaneCruise Rotterdam aeroplanecruise.com wil graag meedoen als STO-partner bij ons keuzevak K/PIE/6 werktuigkundig en elektrotechnisch onderhoud. Directeur/eigenaar Django Boer, zelf eigenaar van een sportvliegtuig, is bereid om een gastles te geven en mee te denken over een nog betere invulling van het programma.

Het bedrijf  Virtual Reality Nederland vr-software.nl wil met Comenius beroepsonderwijs een pilot starten om VR-lessen met ons te ontwikkelen passend bij het keuzevak  K/PIE/6 werktuigkundig en elektrotechnisch onderhoud. Zo kunnen we bereiken dat leerlingen eerst de handelingen virtueel kunnen oefenen voordat daadwerkelijk gesleuteld gaat worden aan het vliegtuig.

Ook is er de mogelijkheid dat we met AeroplaneCruise Rotterdam 360 graden opname gaan maken vliegend boven Rotterdam.  Deze beelden gaan we dan gebruiken om  VR-lessen te maken die onze leerlingen kunnen bekijken als ze met een VR-bril in ons vliegtuig zitten.

Laat een reactie achter