Maak je klaar voor de 4de editie!

Het is weer zover! Het STO-team staat in de startblokken om de jaarlijkse Techniek Belevingsdagen te organiseren (de 4de editie alweer!) op 2 en 3 oktober 2024, van 09.00 tot 16.00 uur. Vorig jaar mochten we met trots maar liefst 2200 uit onze STO Regio Capelle & Oostland verwelkomen, en dit jaar streven we ernaar om nog meer jongeren te inspireren.

Waarom deelnemen?

Het doel van de Techniek Belevingsdagen is om leerlingen van 10-14 jaar te laten ervaren wat techniek inhoudt. We laten zien dat techniek een breed en interessant vakgebied is en een aantrekkelijke keuze kan zijn. Bovendien benadrukken we dat techniek zich voortdurend ontwikkelt en innoveert.

Leren in de praktijk, dat werkt!

Deelname aan de Techniek Belevingsdagen biedt enthousiaste bedrijven een mooie kans om leerlingen diverse technieken en technologieën in actie te laten zien. Bedrijven kunnen direct invloed uitoefenen op de toekomst van jongeren door hen te inspireren voor praktijkgerichte en technische vakgebieden. We hopen met deze dagen meer leerlingen te enthousiasmeren voor een vervolgopleiding en carrière in de techniek.

Jongeren krijgen op deze manier de perfecte mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen, praktische vaardigheden te ontwikkelen en potentiële carrièremogelijkheden te ontdekken.

Inspiratie voor docenten

De Techniek Belevingsdagen zijn niet alleen interessant voor leerlingen en bedrijven, maar ook voor docenten. Het biedt inspiratie en meer handvatten voor praktijkgerichte lessen. Bovendien krijgen docenten waardevolle inzichten over hoe breed de wereld van techniek is en hoe ze dit kunnen integreren in hun lesprogramma. Het biedt een unieke gelegenheid om te zien hoe basisvakken zoals rekenen kunnen worden toegepast in de praktijk, waardoor docenten hun lesmethoden kunnen verrijken en leerlingen nog beter kunnen voorbereiden op de toekomst. Mentoren krijgen inzichten welke activiteiten hun leerlingen leuk en interessant vinden of juist helemaal niet.

Deelname aan het programma

De Techniek Belevingsdagen zijn een unieke gelegenheid voor bedrijven en scholen om deel te nemen en onze leerlingen een onvergetelijke ervaring te bieden.

Wil je ook deelnemen en jongeren inspireren?
Meld je aan door een e-mail te sturen naar: techniekbelevingsdagen@stocapelle.nl

Kortom, de Techniek Belevingsdagen zijn een niet te missen kans voor iedereen die betrokken is bij technisch onderwijs. Laten we samen de volgende generatie inspireren en empoweren om de wereld van techniek te verkennen en te omarmen!

Heb je 2 en 3 oktober al in je agenda gezet? Leuk, tot dan!