Van vliegtuig naar keuzevak bij Comenius

Na bijna twee jaar van voorbereiden en tegenslagen kwam er in november 2019 schot in de zaak. De eigenaar van het vliegtuig - een ultralight Ikarus C22 - wilde verkopen!

Op zondag 24 november 2019 zijn Peter Kwakernaak en Jan de Jong naar Sappemeer afgereisd om te kijken of het vliegtuig voldeed aan onze verwachting. Daar aangekomen stond het toestel klaar op de landingsbaan. Zouden we ermee kunnen vliegen? 

Na koffie en kennismaken met de eigenaar kwam dan echt de vraag of we mee wilden vliegen … Wat denkt u, natuurlijk! Wat een ervaring om met een ultralight toestel de lucht in te gaan….fantastisch! Net een opgevoerde brommer waarmee je opstijgt. De koop was snel gesloten en het toestel is door Henk Braanker en meneer Peter Kwakernaak de volgende week al opgehaald. 

Tot zover deel één van het project. De bedoeling is om het toestel in te zetten om invulling te geven aan het keuzevak Werktuigkundig en elektrotechnisch onderhoud. Komende periode gaan Peter Kwakernaak en Jan de Jong aan de slag o.a. in samenwerking met het regionale bedrijven om lesbrieven te schrijven. Ook wordt er contact gelegd met Vakcollege Hillegersberg, waar eenzelfde project loopt, om te kijken hoe zij invulling geven. Ook Rotterdam The Hague Airport willen we in het project betrekken. Voorlopig dus nog voorbereidend werk, maar in schooljaar 20-21 starten we met dit nieuwe keuzevak! 

Op de open dag in januari heeft het toestel in de aula gestaan en trok veel bekijks van toekomstige leerlingen en ouders. Zo maken we leerlingen enthousiast voor de techniek; ook dat onderdeel van het project is al geslaagd!