Interview Twiks Media, Thijmen van doorn

Twiks Media is een bedrijf wat diensten aanbied op het gebied van multimedia en entertainmenttechniek en bestaat bijna 10 jaar.

We zorgen voor het technisch onderhouden van websites, zo verteld Thijmen van Doorn, eigenaar van dit bedrijf. Dit in de breedste zin van het woord. Door mee te denken met de klant en de wensen te vertalen naar de techniek zijn er veel mogelijkheden. Veelal regionaal. Klanten vinden het belangrijk om een korte lijn te hebben.

Daarnaast verhuurt Thijmen zichzelf als technicus voor de entertainmenttechniek. Van geluidstechniekcursussen, tot lichttechniek en de bediening daarvan. Het bedrijf heeft geen eigen medewerkers, maar wel veel partners waarmee samengewerkt wordt. Dit zijn over het algemeen veel andere ZZP-ers.

Thijmen is gespecialiseerd in online-media zoals websitetechniek en support en ondersteuning hiervoor. Daarnaast ben hij videograaf, geluidsman en lichtman.

Doordat de werkzaamheden zo verschillend zijn zonder vaste werktijden, is het helaas niet haalbaar om stageplaatsen aan te bieden. Toch heeft Thijmen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor Sterk Techniekonderwijs in de regio Capelle&Oostland. Hij vindt het belangrijk dat leerlingen en docenten kennismaken met dit uitgebreide vakgebied en wil hen laten zien dat dit leuk is om te doen. Door deze samenwerking aan te gaan kunnen docenten getraind worden op het gebied van multimedia en leerlingen kunnen een inkijkje krijgen in de wereld van multimedia.