Interview Fenna Thijse (Accent Praktijkonderwijs) met Visser Elektrotechniek B.V.

Mijn naam is Fenna Thijse van Accent Praktijkonderwijs in Capelle aan den IJssel. Ik loop stage bij Visser Elektrotechniek B.V. Ik heb het daar heel erg naar mijn zin. Op mijn stage doe ik veel verschillende werkzaamheden zoals; verlichting vervangen, kabels trekken, zonnepanelen, kabelgoot maken en nog veel meer. Er zijn geen specifieke werkzaamheden die ik leuker vind dan andere werkzaamheden. Ik vind het allemaal wel leuk. Ik ben niet persé in één ding heel goed, maar ik doe wel altijd mijn best en help waar het kan. Ik heb geleerd op mijn stage nog beter de materialen van gereedschap te kennen en dat samenwerken belangrijk is. Ik heb wel is wat foutjes gemaakt op mijn stage. Ik ben met die situatie omgegaan door mijn fouten gewoon eerlijk toegegeven en soms konden ze daardoor nog opgelost worden. Wat ik meeneem naar de volgende stage is de dingen die ik op deze stage geleerd heb.

Kunt u een korte omschrijving geven van het bedrijf?

Visser Elektrotechniek B.V. is sinds 1988 gevestigd in Capelle aan den IJssel en bestaat dus bijna 35 jaar. Wij zijn een oer Capels installatiebedrijf in de elektrotechniek wat zich voornamelijk bezighoudt met mooie projecten in de utiliteit, retail en luxe woningbouw. Visser Elektrotechniek ontwerpt, realiseert en onderhoudt hoogwaardige installaties.

Waarom heeft u besloten om samen te werken met STO?

Maarten Visser

Wij zijn aangesloten bij het project Sterk Techniek Onderwijs ,omdat wij het belangrijk vinden dat de aanwas van nieuwe techneuten gewaarborgd blijft. Dat jongen mensen al vanaf de basisschool kennis maken met techniek. En hopelijk uiteindelijk ook vanaf middelbare school misschien wel middelbaar beroeps onderwijs mbo voor de techniek kiezen.

Hoeveel medewerkers heeft het bedrijf?

Het totaal aantal medewerkers varieert een beetje, maar over het algemeen genomen zijn er in totaal rond de 30 mensen bij ons in dienst. Dan hebben we het over het personeel zowel binnen als buiten.

Werkt uw bedrijf lokaal, regionaal of landelijk?

Eigenlijk alle 3. Wanneer we het hebben over landelijke inzet hebben we het voornamelijk over het maken van de installaties voor retail en horeca. Denk daarbij bijvoorbeeld aan winkels zoals een aantal zaken van Coolblue.

Wat heeft u voor mogelijk stageplaatsen?

Elk jaar bieden wij, afhankelijk van de hoeveelheid personeel in de buitendienst die een stagiair kunnen begeleiden en de vraag naar stageplekken, gemiddeld 2 stage plaatsen aan.

Waar moeten stagiaires aan voldoen?

Een stagiair moet vooral gemotiveerd zijn en graag willen leren! Je hoeft nog niks te kunnen. Als je geïnteresseerd bent, belangstelling hebt voor het vak en gemotiveerd bent, komt de rest vanzelf.

Laat een reactie achter