BCB Staalconstructie

Toeleverancier van producten van staal. Marcel van Os, directeur van BCB Staalconstructie in Berkel en Rodenrijs vertelt dat zij uiteenlopende staalconstructies voor bedrijfsruimtes, utiliteitsbouw, trap- en hekwerken en speciale kassenbouw maken. “Dit doen we voor zowel regionale als landelijke aannemers. Via onze klanten gaat ook een groot deel van ons werk de gehele wereld over. Wij zijn er trots op dat wij het gehele traject verzorgen in eigen beheer: van engineering tot en met de montage. Alles voor een perfect eindresultaat.

Bij BCB Staalconstructie werken wij met een team van circa 12 personen en bestaan al ruim 40 jaar.

Wij zijn partner geworden van STO regio Capelle&Oostland, omdat wij het erg belangrijk vinden te investeren in het opleiden van werknemers en leerlingen van scholen. Op die manier zorgen we ervoor dat wij in de toekomst verzekerd zijn van vakkundig en technisch personeel. Zo hebben wij stageplaatsen en leerplekken voor BBL constructiebankwerker en lassers. Om mee te kunnen werken, is het belangrijk dat leerlingen Basis tekening kunnen lezen. Eigenlijk is dit een vereiste.

Kris, leerling van Melanchthon Berkroden loopt nu bij ons stage. Hij rondt het keuzevak af in deze hybride leeromgeving.

Verder wil ik nog melden dat BCB Staalconstructie alles uittekent in het 3D tekenprogramma van Tekla. Daarin worden tekeningen en files doorgestuurd naar tablets in de werkplaats en naar een uitgebreid machinepark zoals een buizenlaser, platenlaser, CNC kantbank en een CNC zaag-boorstraat voor het bewerken van profielen tot 20 meter lang”.