Na lang fantaseren hoe mooi  het zou zijn om onze leerlingen buiten de school in een inspirerende omgeving aan een keuzevak te laten werken, was het op 15 januari 2021 eindelijk zover.

Door de samenwerking van Techniek College Rotterdam en Comenius binnen STO konden de 3e klas techniekleerlingen die het keuzevak lassen hebben gekozen op de RDM-campus op Heijplaat aan de gang.

Omdat de reis van thuis (of school) met openbaarvervoer naar de RDM-campus lastig is en veel tijd in beslag neemt, hebben we een busje geregeld.  Mondkapjes op en gaan.

Binnen een half uurtje stonden we voor het imposante gebouw van de voormalige duikbootwerf.  Om bij de lasserij van TCR te komen moesten we door de enorme loods met glazen praktijklokalen lopen en dat is zeker de moeite waard. Ook de lasserij zelf is  groot en professioneel.

We werden hartelijk ontvangen en de leerlingen worden meteen voorzien van de modernste PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen).

De lascursus kon beginnen, uiteraard eerst een stuk theorie over veiligheid en lasaanduidingen, en daarna meters maken in de box, lassen leer je tenslotte vooral door het te doen.

Prachtig, de eerste hybride leerlingen binnen STO zijn de lassers van Comenius!

Het is de bedoeling om op deze manier ongeveer 7 dagdelen op de RDM-campus aan het werk te gaan en zo het keuzevak lassen compleet te maken.

Helaas is het door corona voorlopig bij één keer gebleven ☹ ☹ ☹ maar zodra het mag wordt er weer gelast !

Voor het keuzevak dakbedekken/zinkwerk staat een zelfde constructie in de steigers bij installatiewerk zuidholland (IWZH).

Laat een reactie achter