Hybride leren op Melanchthon Berkroden

Ondanks de beperkende maatregelen is het op Berkroden gelukt om een pilot te draaien voor het project hybride leren. Hybride leren is het voorgeven van keuzevakken in samenwerking met school en het bedrijfsleven.

In gezamenlijk overleg wordt bepaald wat leerlingen op school leren en wat in het bedrijf. Leerlingen gaan tijdens de reguliere technieklessen naar het bedrijf om daar opdrachten uit te voeren. Tygo uit leerjaar 3 heeft meegedaan met de pilot bij ‘BCB-staalconstructies B.V.’, een van onze STO-partners. In een aantal middagen heeft hij tijdens de reguliere lessen een cursus lassen gevolgd en een mooi project afgerond. Hij heeft zijn eigen kachel gelast. Het is een mooi succesverhaal geworden, Tygo heeft er naast een stageplek ook een baan aan overgehouden, hij mag deze vakantie bij BCB komen werken.

Ook onze partner Klift metaalbewerking heeft meegedaan met de pilot hybride leren. Daar heeft een leerling van Berkroden, die liever anoniemen wil blijven, geleerd hoe je met een digitale draaibank moet werken.
Een geweldige ervaring om te leren hoe een digitaal gestuurde draaibank werkt!

Voor komend schooljaar zijn er pilots om verschillende keuzevakken van PIE in hybride vorm af te ronden bij bedrijven en willen we dit te koppelen aan hun stageplek. Leerlingen gaan 1,5 dag per week naar een bedrijf en ronden daar ook hun stage en de keuzevakken af. Heeft u hier ook interesse in en wilt u meewerken aan deze nieuwe manier van opleiden? Neem dan contact op met Melanchthon Berkroden, dhr. Koote, mkoote@melanchthon.nl of dhr. Bergsma, jbergsma@melanchthon.nl.

Laat een reactie achter