Eye opener

Ik was bij de bijeenkomsten van het platform D&P en bij Scania en dacht er op de weg terug naar huis, in de file, eens goed over na. Kan het niet zo zijn dat wij onze leerlingen in het vmbo niet voldoende laten snuffelen aan beroepen en beroepsgroepen? Zijn wij niet veel te veel bezig om in een zeer snel veranderende maatschappij de leerlingen op te leiden op een manier zoals wij als docenten op de middelbare school zijn opgeleid?

Dit zijn zomaar twee vragen van de vele die door mijn hoofd zijn geschoten. Vragen die kunnen leiden naar een mogelijke oplossing van het tekort aan vakkrachten in de techniek. Vragen die wij als middelbare scholen, mbo scholen en bedrijfsleven met elkaar in STO verband moeten blijven stellen.

Maar wie is deze Eye opener?

De nieuwe projectleider van STO namens het Eye College Capelle a.d. IJssel, Robert Kroon en opvolger als projectleider van Gerbrand Roos.

Al jarenlang docent binnen het Eye College en al jarenlang docent D&P. Juist door de veranderingen in de samenstelling van onze populatie leerlingen heeft het Eye College gekozen voor een andere opzet van de lessen techniek. Deze aanpak sluit heel mooi aan bij de aanpak van andere scholen in onze directe omgeving.