Verkenningsbijeenkomst Doorlopende leerroute Praktijkonderwijs

Op 21 maart organiseren we een verkennend gesprek met betrokkenen vanuit het Praktijkonderwijs. Te beginnen met directeuren en docenten om later te bepalen of we een stap verder kunnen gaan en het bedrijfsleven ook laten aansluiten. We proberen antwoord te krijgen op de vraag: “Biedt Sterk Techniekonderwijs ook perspectieven voor de Pro-school leerling?”

 

Basis gedachte van STO is om leerlingen te interesseren en op te leiden voor een baan in een technisch bedrijf.

Vanuit verschillende regio’s willen wij met de Pro-scholen uit Rotterdam en omgeving, verkennen of het mogelijk is om samen een opleidingsroute uit te zetten en onze leerlingen naar een startkwalificatie te begeleiden. Dus zo mogelijk geen stress voor een vmbo diploma, maar met trots naar een mbo 2 diploma.

We denken dan aan leerlingen die moeite hebben om het vmbo diploma te behalen, maar waarvan wij verwachten dat ze een mbo-niveau 2, ofwel een startkwalificatie, aan zouden moeten kunnen via deze opleiding.

Hiervoor hebben we uiteraard ook het bedrijfsleven nodig en is werken en leren binnen een bedrijf waar deze leerling past, onze uitdaging.

The event is finished.

Datum

21 mrt 2022
Expired!

Tijd

All Day
Categorie

Geef een reactie