De nieuwe k(l)as.

EYE College zet een nieuwe koers in op het gebied van voeding, gezondheid en technologie. Deze drie thema’s zullen samenkomen in de innovatieve schoolkas, bedoeld voor het onderwijs aan PrO, vmbo, en mavo leerlingen.

De kas biedt niet alleen een unieke leeromgeving, maar ook een actieve buitenruimte. Hier zullen moestuinen worden aangelegd voor het verbouwen van groenten en een bloemen- en kruidentuin. De afdeling Horeca zal de eigen geteelde producten gebruiken, terwijl Zorg & Welzijn bloemschikken en activiteiten met omwonenden organiseert. De afdeling Technologie zal de technische kant van de kas en het terrein onderhouden. Zo komt alles samen in de “EYE Green Space”.

De bouw van de schoolkas verloopt voorspoedig. Er wordt hard gewerkt aan een boeiend onderwijsprogramma voor binnen en buiten de kas, inclusief nieuwe lessen voor vmbo en een module voor het Praktijkgericht Programma van de mavo, afgestemd op het praktijkonderwijs (PrO).

In de week van 15 april zijn de gouden panelen deels geplaatst. In mei worden de leidingen voor elektra en water aangelegd, de moestuin afgegraven en teeltbakken voor kruiden en bloemen geplaatst. In juni zal de kas verder ingericht worden voor onderwijs en bijeenkomsten met omwonenden.

De nieuwe schoolkas van EYE College wordt een inspirerende plek waar voeding, gezondheid en technologie op een praktische en aantrekkelijke manier samenkomen. We kijken ernaar uit om deze geweldige ruimte te gebruiken en te delen met onze leerlingen en de gemeenschap!

Door de docenten Mobiliteit & Transport is voornamelijk theoretisch onderwijs verzorgd. Echte praktijk is lastig middels een laptop. En toch, met gebruikmaking van IDL’s (interactieve digitale leermiddelen) is het mogelijk om leerlingen te laten oefenen met gereedschap, machines en elektronische systemen. Voorbeelden hiervan zijn het instellen van een balanceerapparaat, het doen van metingen met een schuifmaat, een schroefmaat of een refractometer.