Aeroplane Cruise Rotterdam

Onlangs hebben 6 leerlingen van het Comenius College een rondvlucht gemaakt met een Cessna (vliegtuig) over Rotterdam en onze school. De vlucht werd mede mogelijk gemaakt door onze STO-partner Aeroplane Cruise Rotterdam.

De activiteit startte met een introductie les over de luchtvaart. Het was een gastles die werd verzorgd door Django Boer. Eerst werd uitgelegd waarom een vliegtuig kan vliegen en welke soorten werk er allemaal behoren tot de luchtvaart. Aansluitend aan de les hebben de leerlingen een presentatie gemaakt over de luchtvaart. Ook  hebben ze o.a. een 3D-model  van een vliegtuig gemaakt dat moest voldoen aan bepaalde eisen, zoals omvang en materiaalkeuze. Op basis van hun presentatie werden er per klas 3 winnaars uitgekozen die met Django Boer een rondvlucht mochten maken boven Rotterdam en een rondleiding kregen over de luchthaven van Rotterdam Airport.

Ons doel is om dit het volgend schooljaar opnieuw te organiseren voor alle eerstejaarsklassen binnen onze STO Regio Capelle&Oostland. Op deze bijzondere manier maakt iedere leerling kans op een onvergetelijke excursie en wordt het werken in de luchtvaart op een originele manier gepromoot.

Naar nieuwsoverzicht